1- 9 februari: Expositie Ritme, Reflectie en Dreiging.

Op 1 februari is het 25 jaar geleden dat er een grote evacuatie was in het rivierengebied vanwege hoog water en dreigende dijkdoorbraken. Maar liefst 250.000 mensen moesten tussen de 5  dagen en 2 weken elders in Nederland onderdak zoeken.

Afgelopen tijd heb ik nieuwe Waterwerken gemaakt waar dreiging een rol in speelt. Zo ontstonden er tientallen nieuwe schilderijen en tekeningen. Zie Waterwerken 16-20.

Van 1-9 februari organiseer ik een expositie van mijn Waterwerken in ons huis in Wamel onder de titel: Ritme, Reflectie en Dreiging. Bij deze wil ik je van harte uitnodigen op de opening. Mirjam Mieras, beeldend kunstenaar en jarenlang beeldhouwdocent bij Bleu et Vert zal de expositie openen.

Tijdens de opening is er een klein concertje van Kamerkoor Appeltern. Uiteraard schenken we een drankje en serveren we lekkere hapjes.

Overigens is er in het Streekmuseum in Beneden Leeuwen een thematentoonstelling n.a.v. 25 jaar evacuatie onder de titel: “Over Stromen”. Deze expositie is deels informatief, maar er is ook werk te zien van negen kunstenaars uit het land van Maas en Waal, o.a. twee van mijn Waterwerken. Je kunt een bezoek aan mijn expositie combineren met deze tentoonstelling.

We hopen je te ontmoeten tijdens een van de expositiedagen!

Expositie
Ritme, Reflectie en Dreiging
Waterwerken Gerrit v. Meurs
Kerkstraat 76, Wamel
1, 2, 8 en 9 februari 2020 van 11.00- 17.00 uur
3- 7 febr. na afspraak via 0487-502444 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

12, 13, 19 en 20 oktober 2019: KunstBakens in de kerk.

Nellie de Mulder, Eduard Gerrits en Gerrit van Meurs exposeren hun werk in de protestantse kerk van Wamel. Bij deze expositie kwamen 330 bezoekers kijken.27 september 2018: KunstBakens 10

Het is heerlijk om in je eentje op je atelier kunst te maken! Je kunt alles doen en laten wat je wilt en volledig je eigen gang gaan. Experimenteren en spelen met materialen, in mijn geval op zoek naar nieuwe Waterwerken.
Twee weken geleden deed ik mee aan Artists in Recedency. Met drie andere kunstenaars werkte ik drie dagen lang in een oude school. Niet in de beslotenheid van het eigen atelier, maar in een klaslokaal met grote open tussenruimten waar andere kunstenaars ook hoorbaar en zichtbaar aan het werk waren. We hadden afgesproken uit onze comfort zone te stappen: nieuwe dingen uitproberen en niet drijven op al bestaande successen. Ik wilde wel trouw blijven aan mijn thema Water. Maar verder bovenal: anders dan eerder. Ik koos voor aquarel omdat ik daar al lang niet meer mee had gewerkt. En omdat ik dat de laatste keren steeds had gedaan met een hele brede kwast, heb ik die juist thuis gelaten.

ALT-TEKST

Het werd een inspirerende ervaring. We keken met elkaar mee en reageerden op elkaars werk. Ik maakte een flinke serie werk op een nieuwe manier. Het werk onder op de foto zou ik thuis nooit hebben gemaakt. Het ontstond door de inspiratie van de anderen. Naast dit project heb ik nog meer werk gemaakt. In totaal zijn er bijna 60 nieuwe Waterwerken die aanstaand weekend te zien zijn tijdens KunstBakens, de atelierroute door het Land van Maas en Waal.

Er is werk te zien van 20 verschillende professionele kunstenaars. In Wamel vind je werk van vijf kunstenaars: Bert Megens, Nellie de Mulder, Eduard Gerrits, Hans de Raad en Gerrit van Meurs. Het werk van Hans de Raad is op ons adres tentoon gesteld.
In Beneden Leeuwen is er een overzichtsexpositie in de Zandstraat 98. Hier is van elke kunstenaar twee kunstwerken te vinden. Naast een vrij werk exposeren de deelnemers een themawerk met als thema: “Stroom” waar een houten wijnkistje in is verwerkt. Het is bijzonder om de enorme diversiteit van deze werken te bekijken. Deze overzichtsexpositie is een logisch begin voor een rondje Kunstbakens want dan weet je vervolgens waar je heen wilt.
In verband met het 10 jarig jubileum van KunstBakens hebben de vaste deelnemers een kunstwerkje gemaakt van 10 x 10 cm. Je kunt deze kunstwerkjes gratis winnen. Voor 3 euro koop je een catalogus met alle informatie van de deelnemers én een lootje. Dit lootje lever je in in het atelier waar je het 10 bij 10 cm werkje zou willen winnen. Zondag om 16.00 uur neemt elke kunstenaar contact op met de winnaar van zijn/ haar 10x10 werkje. Als je de gelukkige winnaar bent, kun je het gratis afhalen.
Kortom: Zaterdag 29 en zondag 30 september van 11.00 tot 17.00 uur zijn jullie van harte welkom in het Land van Maas en Waal en in het bijzonder aan de Kerkstraat 76 in Wamel!


7 september 2018: expositie Nieuwe Streken in Ravenstein.

ALT-TEKST

Op 15 september 2018 ben je van harte welkom op de opening van de expositie Nieuwe Streken en het Raadhuis in Ravenstein. Hier kun je werk bekijken van de Retourzaterdagengroep en van Gerrit. De tentoonstelling is al volledig ingericht en ziet er kleurrijk en veelzijdig uit. We hopen je te zien op die zaterdag de 15e september 's middags om 16.00 uur!
Op deze foto zie je werk van Janni Hagoort, lid van de zaterdaggroep.28 oktober 2017: Opening galerie Tactiel.

Tactiel is een galerie voor hedendaagse beeldende kunst. De galerie presenteert autonome kunst van een 10-tal professionele kunstenaars uit de Betuwe en omstreken in uiteenlopende disciplines: o.a schilderijen, fotografie, keramiek, glas, grafiek en sculpturen. Zij maken werk dat raakt.

Galerie Tactiel ligt op een prachtige locatie in Ingen aan de Rijn. Deze nieuwe galerie start gelijktijdig met de landelijke kunstweek en atelierweekenden. Tijdens deze dagen zullen ook verscheidene kunstenaars aanwezig zijn om je te woord te staan. De koffie staat klaar. Van harte welkom op 4-5 en 11-12 november van 11 tot 17 uur. Adres: Rijnbandijk 13, 4031KN Ingen. Deelnemende kunstenaars: Ad Arma, Mus, Nellie de Mulder, Lieke Smits, Anneke Hermkens, Mark Verdoes, Bert van Santen, Thea Vos, Mieke de Waal, Quraiseh en Gerrit van Meurs. Op de website van Galerie Tactiel vind je alle informatie en een eerste indruk van het werk: www.tactiel.com2 oktober 2017: Terugblik op KunstBakens 9

KunstBakens Op 23 en 24 september 2017 was de negende editie van atelierroute Kunstbakens met werk van een grote groep kunstenaars uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal en omstreken. Voor het eerst in ons huis en atelier hebben we tekeningen, schilderijen en foto's door elkaar heen gehangen. Jan Moerbeek was gastexposant dat weekend. In totaal zijn er ruim 125 bezoekers geweest. Acht Waterwerken verlieten mijn atelier en hebben elders onderdak gevonden.


28 september: Zomerexpo in museum de Fundatie met Gerrit's Aqua 16010

ZomerExpo Museum de Fundatie Zwolle- Heino In de zomer van 2017 verbleef Gerrit's Waterwerk Aqua 16010 drie maanden in Museum de Fundatie als onderdeel van de ZomerExpo met als thema: WATER. Het was tentoon gesteld in Heino op de 2e verdieping van het kasteel. De ZomerExpo is de grootste verkooptentoonstelling in een museum, samengesteld door open inschrijving. De Zomerexpo 2017 bestond uit ca 250 kunstwerken gekozen uit meer dan 3000 aangeboden werken van professionele en amateur- kunstenaars: tekeningen, schilderijen, foto's, films, installaties, etc. De voorronde waar mijn werk werd gekozen was in Amsterdam.
Foto: Zomerexpo 2017.


23 maart 2017: Opening expositie Karakterkoppen en Waterwerken.

ALT-TEKST

Aanstaande zondag 2 april is de feestelijke opening van de expositie Karakterkoppen en Waterwerken van Henk de Jong en mijzelf. Je bent van harte welkom tijdens de officiële opening om 15.00 uur. We zorgen voor drankjes en hapjes en Henk en ik zullen zelf samen een toespraak houden. Het is de ultieme mogelijkheid om de expo te komen bekijken terwijl Henk en ik aanwezig zijn. Het weer is zondag opnieuw in lentesferen. Het biedt je de mogelijkheid om onze expositie te combineren met een fijne wandeling door het rijke natuurgebied naast het Stroomhuis. Mocht je a.s. zondag verhinderd zijn, dan rest nog de zondag 9 april. Dan zal ik aanwezig zijn van 12.00 uur – 17.00 uur. Ik hoop je te ontmoeten bij een van die gelegenheden.